Alternativ Behandling

  1. Homepage
  2. Alternativ Behandling
yinyang
Alternativ behandling er et begreb som dækker over en bred vifte af behandlinger der ligger udenfor den normale ortodokse medicinske behandling af symptomer. Disse alternative behandlinger kan bl.a. dække over healing, naturopati, hypnose, massage og mange flere. Ortodoks behandling som vi kender den har rod i videnskab dvs. hundrede af år af biologi, fysik og kemi, som har lært os hvordan vores krop fungerer. Mange tror dog på at der er mere mellem himmel og jord end som så; ”I den alternative verden opererer man med en holistisk opfattelse af mennesket og af verden i det hele taget. Hvis en behandlingsmetode bygger på teorier og begreber, der ikke kan rummes inden for naturvidenskaben, vil mange vælge at kalde den ”alternativ”, uanset om den er godkendt og hvem der udøver den.” Derfor vil mange påstå at det hele er svindel og humbug, men moderne medicin har i mange år anerkendt alternativ behandling som værende en givende faktor i rehabilitering og sågar smertelindring og er, i en vis grad, blevet integreret i det moderne sygehusvæsen herhjemme. ”Næsten hvert tredje danske sygehus bruger akupunktur og mere end halvdelen af de danske offentligt støttede rehabiliterings- og rusmiddelinstitutioner bruger alternativ behandling. Det viste undersøgelser fra et dansk-norsk forskningssamarbejde i 2008” – Styrelsen for Patientsikkerheds Råd vedr. Alternativ Behandling (SRAB) Det er ikke bare herhjemme at det alternative er begyndt at blive inkluderet i hverdagen. Alternativ behandling er i stigende grad blevet populært verden, over i takt med globalisering af både religion og at menneskeheden er blevet mere søgende ift. sygdomsforløb og personlige rejser. Vi accepterer ikke at der kun er én sandhed mere, hvor mange af os slår det ikke lige op på Google? Eller læser lidt på Facebook om det? Nysgerrighed gør også at når vi føler vi er kørt fast i det ortodokse, så udsøger vi det alternative. Ifølge Styrelsen for Patientsikkerheds Råd vedr. Alternativ Behandling opsøgte mere end hver fjerde dansker alternativ behandling i 2013, og se anslår at overhalvdelen af voksne danskere har erfaring med alternativ behandling og at disse tal er stigende. Statistikker over brugen af alternativ behandling viser at: ”Nr 1. på listen er ”Massage, osteopati og andre manipulative teknikker”. Det har 18,6 % af danskerne brugt inden for det seneste år. Nr 2 på listen er akupunktur med 7,7 %, derpå kommer zoneterapi med 4,8 %. Healing og/ eller clairvoyance indtager fjerdepladsen med 2,4 %. (1 procent = ca. 45.400 personer).” [2013] – Styrelsen for Patientsikkerheds Råd vedr. Alternativ Behandling (SRAB)

Når Du Skal Træffe Dit Valg

Hvis du en dag bestemmer dig for at tage initiativet og prøve en alternativ behandling, så er det vigtigt at se hvad det hele handler om inden du træffer den endelige beslutning. Derfor skal du lytte, ikke bare til de professionelle men også til dig selv og finde ud af om det er noget for dig.    
  • Når en behandlingsform er så anderledes end den konventionelle lægevidenskab, lider den ofte under, at folk vælger den fra grundet manglende forståelse for konceptet og dets indhold. Derfor er det vigtigt for os at formidle viden omkring behandlingsformenAlternativ behandling er et begreb som dækker over en bred vifte af behandlinger der ligger udenfor den normale ortodokse medicinske behandling af symptomer. Disse alternative behandlinger kan bl.a. dække over healing, naturopati, hypnose, massage og mange flere. Ortodoks behandling som vi kender den har rod i videnskab dvs. hundrede af år af biologi, fysik og kemi, som har lært os hvordan vores krop fungerer. Mange tror dog på at der er mere mellem himmel og jord end som så; ”I den alternative verden opererer man med en holistisk opfattelse af mennesket og af verden i det hele taget. Hvis en behandlingsmetode bygger på teorier og begreber, der ikke kan rummes inden for naturvidenskaben, vil mange vælge at kalde den ”alternativ”, uanset om den er godkendt og hvem der udøver den.” Derfor vil mange påstå at det hele er svindel og humbug, men moderne medicin har i mange år anerkendt alternativ behandling som værende en givende faktor i rehabilitering og sågar smertelindring og er, i en vis grad, blevet integreret i det moderne sygehusvæsen herhjemme. ”Næsten hvert tredje danske sygehus bruger akupunktur og mere end halvdelen af de danske offentligt støttede rehabiliterings- og rusmiddelinstitutioner bruger alternativ behandling. Det viste undersøgelser fra et dansk-norsk forskningssamarbejde i 2008” – Styrelsen for Patientsikkerheds Råd vedr. Alternativ Behandling (SRAB) Det er ikke bare herhjemme at det alternative er begyndt at blive inkluderet i hverdagen. Alternativ behandling er i stigende grad blevet populært verden, over i takt med globalisering af både religion og at menneskeheden er blevet mere søgende ift. sygdomsforløb og personlige rejser. Vi accepterer ikke at der kun er én sandhed mere, hvor mange af os slår det ikke lige op på Google? Eller læser lidt på Facebook om det? Nysgerrighed gør også at når vi føler vi er kørt fast i det ortodokse, så udsøger vi det alternative. Ifølge Styrelsen for Patientsikkerheds Råd vedr. Alternativ Behandling opsøgte mere end hver fjerde dansker alternativ behandling i 2013, og se anslår at overhalvdelen af voksne danskere har erfaring med alternativ behandling og at disse tal er stigende. Statistikker over brugen af alternativ behandling viser at: ”Nr 1. på listen er ”Massage, osteopati og andre manipulative teknikker”. Det har 18,6 % af danskerne brugt inden for det seneste år. Nr 2 på listen er akupunktur med 7,7 %, derpå kommer zoneterapi med 4,8 %. Healing og/ eller clairvoyance indtager fjerdepladsen med 2,4 %. (1 procent = ca. 45.400 personer).” [2013] – Styrelsen for Patientsikkerheds Råd vedr. Alternativ Behandling (SRAB)

    Når Du Skal Træffe Dit Valg

    Hvis du en dag bestemmer dig for at tage initiativet og prøve en alternativ behandling, så er det vigtigt at se hvad det hele handler om inden du træffer den endelige beslutning. Derfor skal du lytte, ikke bare til de professionelle men også til dig selv og finde ud af om det er noget for dig.    
    • Når en behandlingsform er så anderledes end den konventionelle lægevidenskab, lider den ofte under, at folk vælger den fra grundet manglende forståelse for konceptet og dets indhold. Derfor er det vigtigt for os at formidle viden omkring behandlingsformen
Avatar

jannsen

Forfatter siden:  27. april 2019

Jeg har min klinik lige udenfor Vejle i en lille by der hedder Kærbølling(Kærbøllingvej 15). Jeg tog min første uddannelse indenfor akupunktur for ca. 3 år siden ved BOEL Akupunktur. Jeg startede med AcuNova og har siden taget flere kurser.
I november afslutter jeg en fuld master uddannelse i TCM (Traditionel kinesisk akupunktur). Jeg har særlig god erfaring med, at bruge dele fra de forskellige former for akupunktur.
Jeg har særligt gode erfaringer med at behandle akutte og kroniske smerter, allergi, migræne og sportsskader samt øjenlidelser. Ring gerne for at høre om jeg kan hjælpe dig med akupunktur ift. dine lidelser. (tlf: 31 213 41 61). Jeg er medlem af Dansk Akupunktur Union.(D-A-U.dk)